AFSCHEID NEMEN


Daaaag papa en mama…..
(op een goede manier afscheid nemen van je kind)
Voor een kind is afscheid nemen belangrijk. Elk afscheid is voor een kind een moment waarop het zich realiseert dat zij/hij het een tijdje zonder papa of mama zal moeten doen. Daardoor kan uw kind in paniek raken, maar dat hoeft niet. Afscheid nemen kan ook een goede ervaring zijn. Een moment van elkaar het beste wensen en van het gevoel dat je elkaar kunt vertrouwen. Bewust loslaten, zodat ieder datgene kan gaan doen wat hij moet of wil doen. Voor kinderen kan dat bijvoorbeeld spelen zijn.
Zodra het kind, na een paar keer afscheid nemen, door heeft dat het een leuke bezigheid staat te wachten en vooral, dat u straks hem of haar weer zal zien, zal het steeds minder moeite kosten om afscheid te nemen.

Maar hoe doe je dat, goed afscheid nemen?
Houd het afscheidsmoment zo kort mogelijk, maar neem wel de tijd om uw kind samen met u aan de (nieuwe) omgeving te laten wennen. Neem even de tijd een spelletje te doen, een boekje te lezen, dat hoeft niet meer te kosten
dan 5 minuten. Meestal begint uw kind al rond te kijken naar een vriendje of vriendinnetje. Zeg op dat moment dat u weggaat en neem duidelijk afscheid met een kusje, tot ziens of zwaaien. Ga nooit stiekem weg!

Vraagt u zich in de loop van de dag af hoe het met uw kind gaat, dan mag u altijd bellen met Kids Centre.