BRENGEN EN HALEN

Het brengen van het kind is een belangrijk moment van de dag. Het kind zal afscheid moeten nemen van papa. Elk afscheid is voor een kind een moment waarop hij/zij zich realiseert dat hij/zij een tijdje zonder papa en/of mama zal moeten doen. Daardoor kan het kind in paniek raken, maar dat hoeft niet. Afscheid nemen kan ook een goede ervaring zijn. Een moment van elkaar het beste wensen en van het gevoel dat je elkaar kunt vertrouwen. Bewust loslaten, zodat ieder datgene kan gaan doen wat hij moet of wil doen. 

Maar hoe doe je dat, goed afscheid nemen? 
Houd het afscheid moment zo kort mogelijk, maar neem wel de tijd om uw kind samen met u, als ouder, aan de (nieuwe) omgeving te laten wennen. Neem even de tijd een spelletje te doen, een boekje te lezen, dat hoeft niet langer te duren als 5 minuten. Meestal begint uw kind al rond te kijken naar een vriendje of vriendinnetje. Zeg op het moment dat u, als ouder, weggaat en neem duidelijk afscheid met een kusje, tot ziens of zwaaien, ga nooit stiekem weg! 
Vraagt de ouder zich in de loop van de dag af, hoe het met het kind gaat dan mag de ouder altijd bellen met Kids Centre. 

Bij het halen van het kind moet de ouder zich realiseren dat het kind op dat moment in een spel verdiept kan zijn en dat hij gefrustreerd kan raken als hij daar abrupt uit wordt gehaald. De momenten van brengen en halen geven de gelegenheid tot het uitwisselen van informatie.