FEEST RITUELEN

Een aantal gebeurtenissen zoals verjaardagen, afscheid, feestdagen (Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst en Pasen) verloopt op het kinderdagverblijf volgens een vast ritueel. Door hier op een bepaalde manier mee om te gaan, leren kinderen wat het betekent om bijvoorbeeld jarig te zijn. 
Aan vaste gewoontes kunnen kinderen zowel zekerheid als plezier ontlenen. Ook het hanteren van een vaste dagindeling valt te beschouwen als een ritueel. Bij feesten of rituelen die niet gevierd worden bij Kids Centre, is er wel de mogelijkheid dit te overleggen naar een mogelijkheid. 
 
Een kind krijgt regelmatig traktaties aangeboden, bijvoorbeeld bij verjaardagen of als een ander kind afscheid neemt. Bij voorkeur bestaat de traktatie niet uit snoepgoed, omdat dit slecht is voor het gebit. De leidsters kunnen adviseren bij het zoeken naar leuke, gezonde traktatie ideetjes. Als er toch snoep wordt uitgedeeld dan mogen de kinderen er een snoepje uitkiezen, waarna de rest aan de ouders zal meegegeven worden. 
 
Bijzondere festiviteiten
 Omstreeks 5 december Sinterklaasfeest
 Vlak voor de kerst Kerstfeest
 Vlak voor Pasen Paasfeest
 één keer per jaar Schoolreisje naar Ballorig
 
Voor deze festiviteiten kan aan de ouders een kleine bijdrage gevraagd worden. 

VERJAARDAGEN

Als een kind jarig is, mag het kind uitdelen aan de kinderen die de dag dat het gevierd wordt aanwezig zijn. Dit is op vrijwillige base. Het liefs zien wij natuurlijk een gezonde traktatie. 
 
Op de derde donderdag van september is het “de dag van de leidsters”. Op deze dag worden de leidsters in het zonnetje gezet door de ouders / oudercommissie en de directie.