GROEPSINDELING

 
“de Kruimeldiefjes”
De kruimeldiefjesgroep bestaat uit een ruimte met commode, 2 boxen en een groot speelelement op de grond. Daarnaast is er veel ruimte voor de kinderen om rond te tijgeren, kruipen, lopen en natuurlijk om te spelen. Ook staat er in de ruimte nog een kleine tafel op kinderhoogte, hieraan wordt vaak gepuzzeld, gekleurd of gewoon gespeeld. Voor het eten is gekozen voor een tafel met een bankje, op het bankje kunnen kinderen zitten, die al kunnen zitten. Ook hebben we, naast het bankje, kinderstoelen voor de kinderen die nog niet of nog maar net kunnen zitten. De slaapkamer is aangrenzend aan de groepsruimte en is voorzien van speciale, goedgekeurde bedjes. Ook is er eventueel een speeldoosje aanwezig voor rustgevende muziek. Op de slaapkamer staan stapelbedjes, hierin slapen bovenin de allerkleinste en onderin de wat grotere kinderen. Rond de leeftijd van 2 jaar, gaan de kinderen naar de volgende groep, “de Boefjes”. 
 
“de Boefjes”
De boefjesgroep bestaat uit een grote ruimte met commode. Ook staat er in deze ruimte een podium met stoeltjes erop en een tafel ervoor, hieraan wordt gezamenlijk gegeten. Daarnaast staat er in de ruimte ook nog een kleine tafel op kinderhoogte, hieraan wordt vaak gepuzzeld, geknutseld, gekleid, gekleurd of gewoon gespeeld. Naast het meubilair is er op de grond veel ruimte om te spelen en te bouwen met duplo.

Voor deze groep hebben we een aparte slaapkamer, die ook aangrenzend is aan de groepsruimte. Hierin staan speciale goedgekeurde bedjes. Deze slaapkamer is voorzien van een aantal stapelbedjes en peuterbedjes. De stapelbedjes zijn voorzien van een dakje zodat ook de kinderen die al kunnen staan, in het bovenste bedje kunnen liggen. Als ze een leeftijd hebben bereikt dat ze netjes in hun bed blijven liggen mogen ze slapen in een peuterbedje. 
 
Ook bevindt zich in beide slaapkamers een evacuatiebedje, dit is een bedje op wieltjes. De bedjes worden bij noodsituaties gebruikt om de kinderen op een snelle manier te verplaatsen naar de nooduitgang. 
 

Als uw kind naar de basisschool gaat, komen ze ook bij ons in de volgende groep terecht, deze groep is "BSO Kids Centre" aan de sportweg of “BSO 8+” op de hoofdlocatie.

“BSO Kids Centre”
De lokalen bevinden zich aan de Sportweg in OBS de Regenboog. Onze ruimtes bevinden zich aan de linkerkant van de school en zijn ingedeeld voor het vermaken van kinderen tussen de 4 en de 12 jaar. In 1 van de lokalen is een speelverdieping aanwezig. Hier kan onder en bovenop gespeeld worden met o.a. het constructiemateriaal (zoals lego/K’nex), de verkleedkleding voor eventuele rollenspellen, de poppenkast, op het speelkleed City of in de rustplek van kussens.
Daarnaast maken we gebruik van de gemeenschapsruimte van de school. Hierin staat verschillende tafels met krukken, hieraan kunnen de kinderen: eten en drinken, kleien, knutselen, puzzelen o.i.d.
Het speelgoed en knutselmateriaal is in verschillende kasten opgeborgen.
 
Als buitenspeelplaats maken wij gebruik van het schoolplein. Met muurtjes is het plein verdeeld in 2 pleinen. Aan de rechterkant (vanaf straat zicht) van het plein staat een speelhuisje, een groot klimrek, een  zandbak en 2 schommels. De linkerkant van het plein staat een tafeltennistafel en op de muur van de school is een doel geverfd. Ook is dit deel van het plein doormiddel van een groot S-vormig muurtje verdeeld in tweeën, aan het muurtje zijn houten bankjes bevestigd. Hier kunnen de kinderen gezellig bij elkaar zitten. 

 “BSO 8+”
Op dinsdag en donderdag hebben we op onze hoofdlocatie een aparte groep voor kinderen van de 8 to 12 jaar. De groep bestaan uit een ruimte met hoge tafels, hieraan kunnen de kinderen doen wat ze willen, kleien, knutselen, een boekje lezen, puzzelen en bouwen met k’nex of lego. Verder staat er in deze een bankstel waar ze rustig een boekje kunnen lezen. Ook staan er in deze ruimte verschillende kasten, waar allerlei speelgoed in zit.
Op de hoofdlocatie vinden zich 2 keukens. “De Kruimeldiefjes” en “BSO 8+” maken samen gebruik van 1 keuken en “de boefjes” maakt gebruik van de andere keuken. Ook bevindt zich in het gebouw, aangrenzend aan “de Kruimeldiefjes” en “de Boefjes” groepen, een ruimte met 5 peuter wc’s.