MAALTIJDEN


Het eten van maaltijden en tussendoortjes is een gezamenlijke activiteit. Het gaat hierbij niet alleen om het eten en drinken maar ook om het contact met elkaar, de sfeer van het gezellig samenzijn en een rustmoment op de dag. Er is aandacht voor elkaar, er wordt gepraat en gezongen. Vanuit dit samen eten wordt aandacht besteed aan eenvoudige tafelmanieren. Hierbij is het voorbeeld van de pedagogische medewerkers (en de oudere kinderen) het belangrijkste. Kinderen wassen bijvoorbeeld voor het eten hun handen en leren hun voorkeur uit te spreken voor een bepaald beleg. Ook blijven wij aan tafel zitten tijdens het eten en leren de kinderen hun brood te smeren en te eten met een vorkje. Tevens vinden wij het belangrijk dat de kinderen geen speelgoed meenemen naar de eettafel. 

Baby’s volgen hun eigen voedingsschema. Ouders brengen de babyvoeding dagelijks mee naar Kids Centre, voorzien van de naam van hun kind. 

De hygiëne regels schrijven voor dat de flesvoeding op het kinderdagverblijf moet worden klaargemaakt, en het melkpoeder dus apart moet worden aangeleverd door de ouders. Moedermelk moet gekoeld aangeleverd worden. En voorzien zijn van naam van het kind en kolfdatum.
Voor de bereiding en het bewaren van voeding op het kinderdagverblijf houden de pedagogische medewerkers zich aan strikte regels. 


Kids Centre zorgt voor brood, diverse soorten hartige en zoet beleg, melk, fruit, koekjes, crackers, ontbijtkoek, rijstewafels en dixsap, roosvicee en ranja.

- In de ochtend wordt er een cracker, craccotte, rijstewafels en/of ontbijtkoek gegeten en water of thee gedronken.

- Rond het middaguur wordt er brood gegeten en een fles, tuitbeker, rietjesbeker of gewone beker met poedermelk, borstvoeding of melk gedronken. De kinderen krijgen eerst een boterham met hartig beleg, daarna eventueel met zoet beleg.

- In de namiddag eten we vers fruit gepureerd of in stukken gesneden, dit komt neer op minimaal 1 tot 1,5 stuk fruit per kind. Hierdoor leren de kinderen van jongs af aan een gezonde eetgewoonte aan. Daarna wordt er roosvicee, ranja, water of thee gedronken.