MAALTIJDEN


Kinderen eten hun maaltijden en tussendoortjes op de kinderopvang over het algemeen gezamenlijk, met uitzondering van de nog slapende kinderen. Voor de bereiding en het bewaren van voeding op de kinderopvang houden de beroepskrachten zich aan strikte regels. Baby's volgen hun eigen voedingsschema. Ouders brengen de babyvoeding en hun eigen fles dagelijks mee naar Kids Centre, voorzien van de naam van hun kind.

De hygiëne regels schrijven voor dat de flesvoeding op de kinderopvang wordt klaargemaakt, en de melkpoeder dus apart moet worden aangeleverd door de ouders. Moedermelk moet gekoeld aangeleverd worden. Voorzien van kolfdatum en naam van het kind.

Wij zorgen voor brood, diverse soorten hartig en zoet beleg, melk, fruit, koekjes, craccottes, ontbijtkoek, soepstengel, thee, water en ranja.

- In de ochtend eten we fruit in stukjes gesneden of gepureerd, dit komt neer op minimaal 1/5 á 1 stuk fruit per kind. Hierdoor leren de kinderen van jongs af aan een gezonde eetgewoonte aan.  Hierbij krijgen ze een beker thee of water.

- Kinderen krijgen rond het middaguur eerst een boterham met hartig beleg, daarna met zoet beleg en een beker melk, thee of flesvoeding/moedermelk.

- In de namiddag eten we een cracker/ontbijtkoek/soepstengel gegeten met een beker thee, water of ranja.

Tijdens het eten en drinken is het ook belangrijk om contact met elkaar te hebben: te praten en te luisteren, vooraf een boekje te lezen en te zingen en te genieten van een gezellige sfeer. De beroepskrachten besteden aandacht aan eenvoudige tafelmanieren en hebben daarbij een voorbeeldfunctie. Kinderen wassen voor het eten hun handen en leren hun voorkeur uit te spreken voor een bepaald beleg. Ook blijven wij aan tafel zitten tijdens het eten en oefenen we het eten met een vorkje. Tevens vinden wij het belangrijk dat de kinderen geen hoofddeksels dragen aan de eettafel en ook geen speelgoed meenemen naar de eettafel.