top of page
Kid spelen met Bubble

BUITENRUIMTES
 

De speelplaats bij de hoofd locatie voor de kinderen van de dagopvang (0-4 jaar) is in ontwikkeling. Door vandalisme in het dorp, was het lange tijd niet mogelijk om vaste speelattributen op onze buitenspeelruimte te plaatsen. Sinds kort zijn we begonnen met het inrichten. In het voorjaar van 2019 is er een overkapping geplaatst, dit heeft gezorgd voor meer schaduwplekken. Ons streven is om dit tijdens het voorjaar van 2022 af te ronden. Er is een houten speelhuisje en een zandbak geplaatst en er hangt een regenpijp langs de muur, hierin wordt gevaren met bootjes/auto’s. Verder hebben wij gekozen voor verplaatsbaar speelgoed. Naast de speelplaats maken we tijdens de schooluren met de oudere dagopvangkinderen vaak gebruik van de sportkooi, hier kunnen de kinderen wedstrijdjes doen op de aanwezige traptractors, loop- en trapfietsjes. Voor de kinderen van 0-1 jaar is er een afgeschermde buitenruimte zo kunnen ze heerlijk rustig apart spelen.

Voor de kinderen van de Piraten (BSO) hebben we naast de hoofd locatie de sportkooi en de voetbalvelden.  Hier worden met de kinderen verschillende activiteiten in gedaan, van tikspelletjes tot stoepkrijten.

Bij BSO Kids Centre maken we tijdens het buitenspelen gebruik van het schoolplein. Met muurtjes is het plein verdeeld in 2 pleinen. Aan de rechterkant (vanaf straat zicht) van het plein staat een klimtoestel, een zandbak, 2 schommels en tweedelig duikelrek. Aan de zijkant van de school hebben we de mogelijkheid om een volleybalnet op te hangen.

Op de linkerkant van het plein staat een tafeltennistafel en op de muur van de school is een doel geverfd. Ook is dit deel van het plein doormiddel van een groot S-vormig muurtje verdeeld in tweeën, aan het muurtje zijn houten bankjes bevestigd. Hier kunnen de kinderen gezellig bij elkaar zitten.

Naast de vaste speeltoestellen beschikken we ook over los speelgoed zoals: ballen, tennisrackets, beach-balset,  stelten, loopklossen, fietsjes, steppen en skelters.

Door regelmatig met speelgoed te wisselen en eventueel nieuwe dingen te kopen, kunnen de kinderen worden geprikkeld door nieuwe uitdagingen.

Als het even kan gaan we samen met de kinderen naar het bos, de kinderboerderij, voetballen op het voetbalveld of boodschappen doen. Daarnaast maken we vaak gebruik van de sportkooi naast onze hoofdlocatie en van het schoolplein van Christelijke basisschool Het Lichtschip, dit bevindt zich aan de overkant van de hoofdlocatie en naast de BSO Kids Centre locatie.

Hinkelen
bottom of page