top of page
Kid spelen met Bubble

DAGINDELING DAGOPVANG

7.00 tot 9.00 uur:              

Kinderen worden gebracht en er vindt overdracht plaats met de ouder. Als de ouder weggaan, afscheid nemen/uitzwaaien. De ouder zorgt ervoor dat de schoenen van zijn kind wordt opgeborgen op de daarvoor bestemde plek. (schoenenkast) Er is gelegenheid tot vrij spelen en eventueel een knuffelmoment. Rond de klok van 09.00u, zijn alle kindjes binnen en wordt er gezamenlijk opgeruimd.

9.00 tot 11.30 uur:            

We beginnen met het wassen van de handjes en gaan aansluitend aan tafel en starten met de bekende liedjes, bewegingen/dansjes etc of lezen een boekje voor. We heten alle kindjes welkom! Er is tijd om kinderen hun verhaal te laten vertellen. Ook de baby’s worden hierbij betrokken, tenzij ze hun slaapmoment hebben. Ook is het tijd voor het eten van fruit en drinken van een beker thee of water. Hierna vindt een verschoonronde plaats of gaan kinderen op het potje/wc.

We starten rond 09.45u aan een geplande activiteit n.a.v. onze thema. Verder is er tijd om te verven, plakken, kleien, tekenen of vrij te spelen. Op dit moment van de dag is er tevens de ruimte voor een eventuele buitenmoment met de kinderen. We spelen buiten of maken een heerlijke wandeling door het bos! Voor de baby’s is er dan extra tijd om te knuffelen of ze gaan lekker mee om een frisse neus te halen! Er zijn ook kinderen die na het tafel moment toe zijn aan hun slaapje, deze krijgen tijdens het verschoonmoment hun pyjama/slaapzak aan en worden door de beroepskracht naar bed gebracht.

11.30 tot 13.00 uur:          

Rond de klok van 11.30 uur wordt er gezamenlijk opgeruimd. Waarna we de handjes gaan wassen en gaan aansluitend aan tafel voor de lunch en we starten met de bekende liedjes, bewegingen/dansjes etc of lezen een boekje voor. En de eventuele nieuwe kinderen worden verwelkomt. De kinderen mogen meehelpen met het dekken van de tafel. (borden, vorken, bekers, beleg). De baby’s worden ook mee aan tafel genomen of krijgen de fles. Na het eten ruimen we samen de tafel af en wassen onze handen/gezicht. Er vindt een verschoonronde plaats of gaan kinderen op het potje/wc en de kinderen, die een middagdutje doen, worden rustig klaargemaakt voor het slaapje, krijgen hun pyjama/slaapzak aan en worden door de beroepskracht naar bed gebracht.

12.00 tot 13.00 uur:          

Kinderen die alleen de ochtend blijven, worden opgehaald. Er vindt overdracht plaats met de ouder.

Kinderen die alleen de middag komen, worden gebracht. Er vindt overdracht plaats met de ouder. Als de ouder weggaan, afscheid nemen/uitzwaaien. De ouder zorgt ervoor dat de jas/tas van zijn kind wordt opgeborgen op de daarvoor bestemde plek. (kapstok/ mandje)

13.00 tot 14.30 uur:        

 Rustperiode voor de hele groep. De muziek staat eventueel zachtjes aan i.v.m. de middagslaapjes of er wordt tv gekeken (max 20/30 minuten) en er is extra tijd voor een aandachtmoment voor de kinderen die net gebracht zijn. Er is tijd om zelf een boekje te lezen, te puzzelen, tekenen en/of voorgelezen te worden. Tijdens dit rustmoment worden er bewust rustige activiteiten gedaan en is er ook extra tijd voor knuffelmomenten.

14.30 tot 16.30 uur:          

De kinderen worden weer wakker en worden uit bed gehaald Er vindt een verschoonronde plaats of gaan kinderen op het potje/wc en na het aankleden gaan we aan tafel. Alle kinderen krijgen iets te drinken thee/water/ranja en gezamenlijk eten we een craccotte/soepstengel en ontbijtkoek.

De nieuwe kinderen van de dag mogen eventueel starten aan de geplande activiteit n.a.v. onze thema. Verder is er tijd om te verven, plakken, kleien, tekenen of vrij te spelen. Op dit moment van de dag is er tevens de ruimte voor een eventuele buitenmoment met de kinderen. We spelen buiten of maken een heerlijke wandeling door het bos! Voor de baby’s is er dan extra tijd om te knuffelen of ze gaan lekker mee om een frisse neus te halen! Er zijn ook kinderen die na het tafel moment toe zijn aan hun slaapje, deze krijgen tijdens het verschoonmoment hun pyjama/slaapzak aan en worden door de beroepskracht naar bed gebracht.

16.30 tot 18.00 uur:          

Afsluiting van de dag vindt plaats in de kring of aan tafel. Even een korte terugblik op wat we de hele dag gedaan hebben. De kinderen krijgen allemaal nog de gelegenheid om iets te drinken en eventueel nog een klein tussendoortje. Er is nog tijd voor een verhaaltje, samen kletsen en/of een rustige activiteit. Kinderen worden tussendoor opgehaald en er vindt overdracht plaats met de ouders/verzorgers. Ook kan er op dit moment van de dag een warme maaltijd genuttigd worden bij de baby’s. ( dit dient zelf meegebracht te worden.) Bij de grotere kinderen ( vanaf de leeftijd van 18 maanden) gaan we er vanuit dat de warme maaltijd thuis genuttigd word.

Kinderen spelen met krijt
bottom of page