top of page
Kid spelen met Bubble

RUIMTES
BSO

 

“BSO Kids Centre Sportweg”
BSO Kids Centre bevindt zich in O.B.S. de Regenboog aan de sportweg 22 in Ens.
De indeling en de inrichting binnen is specifiek afgestemd op het opvangen van basisschoolkinderen. De groepsruimtes die we huren van Stichting Aves voldoen aan de eisen die de overheid stelt op het gebied van het opvangen van kinderen. De afmetingen van de ruimte is conform de gestelde norm.

Onze ruimtes bevinden zich aan de linkerkant van de school en zijn ingedeeld voor het vermaken van kinderen tussen de 4 tot 13 jaar. In 1 van de ruimtes is een speelverdieping aanwezig. Hier kan onder en bovenop gespeeld worden met o.a. het constructiemateriaal (zoals lego/K’nex/Clics), de verkleedkleding voor eventuele rollenspellen, de poppenkast, op het speelkleed City of in de rustplek van kussens.

Daarnaast maken we gebruik van de gemeenschapsruimte van de school. Hierin staat verschillende tafels met krukken, hieraan kunnen de kinderen: eten en drinken, kleien, knutselen, puzzelen o.i.d. Ook bevindt zich hier de uitgebreide keuken met elektrisch fornuis en de oven. Het speelgoed en knutselmateriaal is in verschillende kasten opgeborgen.

Vlakbij de ruimtes bevinden zich de wc’s, hierop staat duidelijk aangegeven welke wc voor de jongens en welke voor de meiden is bedoeld.

“BSO Kids Centre E.P. Seidelstraat”
Op alle ochtenden en woensdagmiddag hebben we op onze hoofdlocatie een aparte groep voor kinderen van 4 tot 13 jaar.

Er zijn hoekjes gecreëerd om in te spelen. Zo is er een huishoek, een autohoek, bouwhoek, een spelletjes/puzzelhoek en ze kunnen op de bank rustig een boekje lezen. In de hoeken kan er gespeeld worden met o.a. het constructiemateriaal (zoals lego/K’nex/Clics), het keukentje, de barbies of met de verkleedkleding voor eventuele rollenspellen. Ook is er materiaal om te kleien, knutselen, puzzelen, kralen en loomen. En hebben we een ruime keus uit verschillende spelletjes en boekjes. Alles is in verschillende kasten opgeborgen.

Voor het eten is gekozen voor verschillende groepjes tafels met krukken en stoelen. Naast het eten kunnen de kinderen hieraan eventueel: kleien, knutselen, puzzelen o.i.d.

bottom of page