top of page
Kid spelen met Bubble

RUIMTES DAGOPVANG
 

“de Kruimeldiefjes” en "de Boefjes"
Beide groepen bestaan uit een ruimte met commode, bank, box(en) en verschillende kasten. Op de kruimeldiefjes hebben we ook nog een schommelstoel en wipstoeltjes. 
Bij de boefjes zijn hoekjes gecreëerd om te spelen, zo is er een hoekje met een keukentje en een speeltafel voor de trein, blokjes of duplo en een hoekje voor de autootjes. Daarnaast is er een aparte hoek gemaakt met een puzzel/kralen/klei-tafel. In de kast bij de bank liggen de boekjes, zodat kinderen zelf een boekje kunnen bekijken/lezen op de bank of aan de lage tafel.
Bij de kruimeldiefjes is de ruimte wat kleiner daardoor is de mogelijkheid om hoekjes te creëren minder. Er is een hoekje gecreëerd voor de autootjes en 1 voor het keukentje. Er is verder veel ruimte voor de kinderen om rond te tijgeren, kruipen, lopen en natuurlijk om te spelen met verschillende speelmaterialen. Ook staat er in de ruimte een lage tafel op kinderhoogte, hieraan wordt vaak gepuzzeld, gekleurd of gewoon gespeeld.
Bij de kruimeldiefjes is er een waterpunt op de groep aanwezig. De boefjes maken gebruik van het waterpunt bij de peuterwc-tjes.

Voor het eten is er bij beide groepen gekozen voor een tafels met een bankje, op het bankje kunnen kinderen zitten, die al kunnen zitten. Ook hebben we, naast het bankje, kinderstoelen voor de kinderen die nog niet of nog maar net kunnen zitten.

De slaapkamers zijn beide aangrenzend aan de groepsruimtes en zijn voorzien van speciale, goedgekeurde bedjes. Ook is er eventueel een speeldoosje aanwezig voor rustgevende muziek. Op de slaapkamers staan een aantal stapelbedjes en peuterbedjes. De stapelbedjes zijn voorzien van een dakje zodat ook de kinderen die al kunnen staan, in het bovenste bedje kunnen liggen. Als ze een leeftijd hebben bereikt dat ze netjes in hun bed blijven liggen mogen ze slapen in een peuterbedje.  Ook bevindt zich in beide slaapkamers een evacuatiebedje, dit is een bedje op wieltjes. De bedjes worden bij noodsituaties gebruikt om de kinderen op een snelle manier te verplaatsen naar de nooduitgang.

Naast de 2 aangrenzende slaapkamers hebben we nog een aparte 1 persoonsslaapkamer. Als een kindje moeilijk slaapt, kan hij/zij eventueel apart worden gelegd. In deze slaapkamer is een beeldbabyfoon aanwezig die altijd aanstaat als een kindje in de slaapkamer ligt.

Op de hoofdlocatie bevindt zich 1 keuken. Iedereen maakt gebruik van dezelfde keuken. Ook bevindt zich in het gebouw, aangrenzend aan “de Boefjes” en “de Piraten” groepen, een ruimte met 5 peuter wc’s en 2 volwassen wc's.


Als uw kind naar de basisschool gaat, komen ze ook bij ons in de volgende groep terecht, deze groep is "BSO Kids Centre" aan de sportweg of “de Piraten” op de hoofdlocatie.

bottom of page